Para seguir mis fotos agrégame a tu Facebook: Guillermo Piquer





el tiempo

Tiempo en Castellón de la Plana

lunes, 20 de mayo de 2013

ELS DISSABTES LITERARIS DE L'ABC


  
ELS DISSABTES LITERARIS DE L'ABC ARRIBEN A LA SEUA 8ª CONVOCATÒRIA



Els clàssics de la literatura catalana, centre de les darreres conferències.
Petit homenatge a l'escriptor Joan Pla.

L'Agrupació Borrianenca de Cultura porta huit anys convocant els Dissabtes Literaris dins del mes de maig. Escriptors de tota l'àrea catalanoparlant han passat per la seua sala de conferències, i el dissabte dia 18 l'invitat a departir va ser el professor i escriptor borrianenc, nascut a la vila d'Artana, Joan Pla.



L'acte, segons el president de l'ABC i director de  les convocatòries literàries, el professor i escriptor Joan Garí, s'emmarcava dins d'un petit homenatge als trenta-tres anys que Joan Pla porta escrivint. Aquest autor va començar la seua cursa literària amb una novel·la que ha estat àmpliament acceptada per tots els sectors de la població però especialment pel jovent. Es tracta de Mor una vida, es trenca un amor. Novel·la traduïda al castellà sota el títol de Hijos de un amor imposible i, al gallec, sota el títol de Morre unha vida, quebra un amor, ha comptat amb un total de més de seixanta reedicions, quaranta-set en català. A més ha publicat la segona part de dita novel·la Només la mar ens parlarà d'amor.


Entre les seues novel·les més reeixides, quasibé una seixantena, hi compta amb El temps no passa per Montmartre, L'illa del faraó, L'estranya mort de Berta, Tots els noms d'Eva, Camí sense retorn, La maledicció del graal càtar i les infantils Mussa, el fill de Barba-rossa o l'Autobús d'aniràs i no tornaràs.

Dins de la novel·la negra ha escrit una novel·la de gran èxit, Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Building sobre la corrupció política.



La seua conferència ha tingut per títol La passió literària, un ofici de vida. L'escriptor ha anat repassant la trajectòria que l'ha dut a dedicar-se a l'escriptura, fent-ne un autèntic ofici que, segons les seues paraules, continuarà mentre la salut i la inspiració no facen fallida.


A més d'amics i coneguts, la sala es va omplir amb els alumnes de Batxillerat dels instituts Jaume I i Llombai de la ciutat de Borriana que van escoltar amb interés la conferència i van fer posteriorment alguna pregunta.

                                   
                                                     accés a la conferència íntegra




No hay comentarios:

Publicar un comentario